Asztalosszerkezetek

Asztalosszerkezetek

Viaszoló baba

(Viaszoló labda)

2017. január 08. - faktura

Magyarázó posztocska a bútorviaszolásról írt anyagokhoz.

babfej.jpg

A bútor-és padlóviaszok jó részéről azt írják a gyártók, hogy ecsettel, ronggyal hordhatjuk a felületre. (Egyes esetekben meleg szórással, de az már ipari terület, itt nem foglalkozunk vele.) Az ecsetről mindenkit lebeszélnék. A rongy megfelelő eszköz, de ha kényelmesen, és esetleg sokat akarunk dolgozni, javasolom a nagyon egyszerű kis babák (más néven labdák) használatát.

A kinőtt, foltos, szakadt ruhák közül a megfelelő darabok mindig a műhelyben tartott rongyoszsákban kötnek ki. (Édesanyám háztartásában a rongyoszsákhoz hasonló intézmény volt a gombosdoboz, ezek a harmadik, a legnagyobb tekintélyt képviselő varródoboz közelében laktak.)
A babához szükséges anyagnak nem kell túl sokat tudnia:

  • Legyen színtartó és
  • puha felületű
  • Ne szöszöljön
  • Egy ideig álljon ellen a kopásnak

A viaszoló eszközhöz, ha alaposak vagyunk, a képen látható három dolog kell:

bútorviaszolás

Egy kidobott szövetdarab, egy gombóc vatta, és pár cm ragasztószalag (szigetelő szalag is lehet, de akár egy darab madzag is).
A vatta a gombóc "magja", de helyettesíthető bármilyen nedvszívó ronggyal is. A vattát (vagy rongyot) a szövetnégyzet közepébe teszem, kis batyut formálok belőle, aminek a nyakát a ragasztószalaggal megkötöm. Így:

bútorviaszolás

És ennyi. Lehet dolgozni vele :)
Ha szebbet, jobbat akarunk, használjunk a batyuhoz pelenkaanyagot. De nálam tökéletesen beváltak a rongyoszsák lakói.

A bejegyzés trackback címe:

https://szerkezet.blog.hu/api/trackback/id/tr8911741205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása